Er du klar til å ekspandere og begynne å selge i andre land så har vi samlet nyttig informasjon som kan være bra å vite om du vil selge til andre land.

Betalingsmetoder

Dessverre fungerer ikke alle betalingsmetoder for internasjonale betalinger. Betalingsmetoder som derimot godkjenner utenlandske betalinger er Stripe, Paypal og Klarna Global.

Disse betalingsmetodene kan søkes gjennom oss. For å bruke og aktivere disse, må du navigere til Kasse > Betalingsmetoder i kontrollpanelet og deretter trykke på Aktiver for betalingsmetoden du ønsker å aktivere. Følg deretter instruksjonene du mottar. Her kan du lese mer om søknadsprosessen for Klarna

Vær oppmerksom på at hvis du ønsker å tilby hele Klarna Checkout (faktura, delbetaling osv.) til internasjonale kunder må du ha Prisplan Standard eller Pro ettersom du må ha funksjonen Egne Vekselkurser aktivert i butikken din. Kundene kan selvfølgelig betale via Klarna fortsatt, men bare med kortbetaling ikke med faktura.

Valutakalkulator/egne vekselskurs

I Prisplan Standard og Pro får du muligheten til å aktivere funksjonen Valutakalkulator som lar kundene dine produktpriser i en annen valuta. For å aktivere dette, gå til Innstillinger i kontrollpanelet og aktiver Valutakalkulatoren. Du kan deretter trykke på Åpne og velge hvilke valutaer du vil vise i butikken din og angi dine egne valutakurser, det vil si at du kan velge hvor mye 1 NOK som skal motsvare de forskjellige valutaene. Du må da aktivere knappen Aktiver egne valutakurser. Hvis du vil bruke Klarna Global og tilby hele Klarna Checkout som betalingsmetode for internasjonale betalinger, er det krav om å bruke egne valutakurser.

Flere Språk

Noe som du kan underlette når du ønsker å begynne å selge til andre lang er å oversette butikken til de språkene som du ønsker å selge til, alternativt tilby butikken din på engelsk. Dette gjør at flere kan ta del av informasjonen på siden din og forstå hva du faktisk selger samt lese detaljer om produktene dine. Her kan du lese mer om hvordan du skaper flere språk i butikken din. Noter at dette er en funksjon som inngår i prisplan Standard og Pro.

Eget domene for respektive språk

Når du skaper nye språk i butikken din så vil språkene til legge seg som en kopi av butikken, med det nye språket som du har oversatt. Om du for eksempel legger til Engelsk som språk i butikken så vil denne versjonen legge seg som www.butikkadresse.no/en og en side for Svensk vil legge seg som www.butikkadresse.no/se. Noen ganger kan det være litt vanskelig for kunden å huske butikkadressen hvis det ikke er en enkel butikkadresse (for eksempel minbutikk.no og lignende) i stedet for mange korte tillegg til butikkadressen. Om du vil at de internasjonale kundene dine automatisk skal lange på riktig språk når de skriver inn en bestemt webadresse, for eksempel at internasjonale kunder skal lange på den engelske versjonen når de skriver www.butikknavn.com i stedet for www.butikknavn.no/en så kan du kjøpe et domenet fra domeneleverandøren din og peke til oss. Les mer om å peke et domene her. Deretter følger du stegene nedenfor:

1. Gå til Innstillinger i kontrollpanelet.
  2. Finn Eget domene og trykk Åpne.
  3. Skriv inn domenet du har pekt på under Ekstra butikkadresse.
  4. I Videresend til velger du navigasjonen som står etter din .no i butikken for det rådende språket (for eksempel butikknavn.no/en, så er det /en du skriver her)
  5. Klart.

Eksempler på hvordan det ser ut:

Skriv inn minbutikk.se under Ekstra butikkadresse og /se under Videresend til.

Skriv inn minbutikk.dk under Ekstra butikkadresse /dk under Videresend til.