Gjennom Stripe kan du ta betalt med de vanligste norske og internasjonale kortene. Det kreves ingen spesifikk avtale for å begynne å bruke Stripe som betalingsmetode i butikken din – alt du trenger å gjøre er å registrere deg, noe du enkelt gjør når du aktiverer betalingsmetoden i kontrollpanelet ditt. Stripe tar ingen kostnader hvis du ikke selger noe, kun et transaksjonsgebyr. Du kan lese mer om Stripe’s transaksjonsgebyrer her.

Slik aktiverer du Stripe:

1. Gå til Kasse > Betalingsmetoder.
  2. Lokaliser Stripe og klikk på Aktiver direkte.
  3. Følg deretter veiledningen til Stripe, fyll ut den forespurte informasjonen og fullfør.
  4. Stripe vil deretter aktiveres automatisk i kassen din.

Apple Pay & Google Pay

For deg som bruker Stripe i butikken, er det også mulighet for å tilby betaling via Apple Pay og Google Pay. Dette er to digitale lommebøker som lar kundene dine betale direkte med sine Android/iPhone-telefoner. Dette erstatter fysiske kort og gjør at kundene dine kan betale enklere, sikrere og tryggere.

Slik aktiverer du det:

1. Gå til Kasse > Betalingsmetoder og klikk på rediger ved siden av Stripe (ikonet som ser ut som en penn).
  2. Huk av i boksen for Aktiver betalinger via Apple Pay & Google Pay.
  3. Klikk på Lagre.
  4. For Apple Pay må du også legge til domenet for kassen i Stripes kontrollpanel. Dette gjør du ved å trykke her.
  5. Ferdig. Nå tilbyr du Apple Pay og Google Pay som betalingsmetoder i butikken din.

Viktig å merke seg:

1. Har du ikke aktivert domene for kassen din enda kan du følge veiledningen vår som du finner her. Sørg for at du først peker domenet ditt mot kassen din før du aktiverer Apple Pay.
  2. Du trenger kun å legge til domenet hos Stripe og lagre det. De andre trinnene er ikke nødvvendige, derfor trenger du ikke å legge til «verifikasjonsfilen» for at Apple Pay skal fungere i kassen din. Det er tilstrekkelig å legge til domenet for kassen hos Stripe.