For å bruke ditt eget domene til butikken må du gjøre noen endringer hos domeneleverandøren din som får domenet til å peke til serveren vår. Domeneleverandør er der du har kjøpt domenet, f.eks. Domeneshop, Domene.no, One eller Loopia. Vær oppmerksom på at du må bruke en uavhengig domenleverandør og ha tilgang til DNS-innstillinger for domenet du vil peke. Deretter må du angi ditt domene i butikken din hos oss.

Slik peker du domenet til Quickbutik:

1. Naviger til Innstillinger > Eget domene i ditt kontrollpanel i Quickbutik.
  2. Angi domenenavnet ditt i feltet Domenenavn. Trykk på Lagre endringer.
  3. Logg inn i ditt kontrollpanel hos din domeneleverandør.
  4. Sørg for at det ikke finnes eksisterende A- eller CNAME-poster som kan kollidere med de nye innstillingene. Hvis slike poster finnes, fjern dem før du fortsetter.
  5. Naviger til seksjonen DNS/DNS-innstillinger eller liknende.
  6. Angi av typen A-record til følgende IP-adresse: 162.159.129.45
  7. Angi også www av typen CNAME til custom.quickbutik.com
  8. Lagre. Det tar nå opp til noen timer før endringene iverksettes.

Hva gjelder for domene med æ, ø og å?

Når man skal bruke f.eks. æ, ø, å i et domene eller i en e-post må webhotellet/DNS serveren endre det til en versjon uten æ, ø, å for at den kan brukes på internett. Det er en annerledes adresse som alltid begynner med xn--. Derfor må det endres til så kalt puncycode. Verktøyet oversetter altså æ, ø, å til versjonen som kan leses av server/DNS/mail slik at du kan angi det under Innstillinger > Domene > Butikkadresse.

1. Besøk nettsiden: https://www.punycoder.com.
  2. Skriv inn butikkadressen din (f.eks. www.butikkensnavn.no) i første feltet til venstre (tekst), og trykk på Convert til Punycode.
    3) Kopier innholdet i feltet til høyre (punycode).
    4) Lim inn i feltet for butikkadresse.
    5) Trykk lagre, og du er ferdig!

Hva gjelder for egen e-postadresse?

Et domene består vanligvis av to deler, nett- og e-post.

• Nettdelen er det som vises når du besøker f.eks. butikk.no.Quickbutik håndterer dette for deg så fort du har pekt domenet mot Quickbutik. Du trenger altså ikke et webhotell.
  • E-postdelen er det som gjør det mulig å ha en e-post som navn@butikk.no og info@butikk.no. Dette følger ikke med Quickbutik men vi anbefaler å bruke Google sin e-postløsning, G Suite. Du kan lese mer om det her eller hos din domeneleverandørs egne e-postløsning.