Hvis du vil bruke ditt eget domene til butikken må du gjøre noen endringer hos domeneleverandøren din som får domenet til å peke til serveren vår. Domeneleverandøren din er der du kjøpt domenet, f.eks. FSdata, Binero, One, Loopia etc.

Slik peker du domenet til Quickbutik:

• Naviger til seksjonen «DNS»/DNS-innstillinger eller liknende.
  • Angi @ A-record til følgende IP-adresse: 52.19.233.63
    Angi også www A-record til samme IP-adresse.
  • Lagre og klart!

Det tar opptil noen timer før endringene blir implementert fullt ut. Skulle du sitte fast på punkt 3, anbefales at du søker hjelp i domeneleverandørens hjelpesenter eller kontakter deres support.

Når du er ferdig med å peke domenet, har du et siste trinn igjen for å koble nettbutikken til domenet.

• Logg deg inn på kontrollpanelet hos Quickbutik.
  • Naviger til Innstillinger. Aktiver Eget domene.
  • Angi domenet slik du vil ha det (f.eks. butikk.no)
  • Lagre og klart!

Nettbutikken din har nå en ny butikkadresse!
Gi butikken din et sikkerhetssertifikat (SSL-sikkerhet, https)

Når pekingen er fullført, kan du aktivere SSL-sertifikatet ditt som er inkludert i Quickbutik. Formålet med SSL er å sikre informasjon mellom den besøkende og nettstedet, og få butikken din til å vises trygg og sikker for dine besøkende. Butikken din vil da vises som https i stedet for bare http. Følg disse trinnene for å aktivere SSL (https) i butikken din:

• Naviger til Innstillinger på kontrollpanelet.
  • Aktiver SSL-sikkerhet (https).
  • Klart!

Domenenavnet mitt inneholder å, æ, ø – hvordan peker jeg domenet da?

Hvis domenenavnet ditt inneholder å, æ eller ø, må du ha en annen tilnærming når du fullfører pekingen i Innstillinger > Eget domene > Butikkadresse.

1) Besøk nettsiden: https://www.punycoder.com
2) Skriv inn butikkadressen din (f.eks. www.butikkensnavn.no) i første feltet til venstre (tekst), og trykk på Convert til Punycode.
3) Kopier innholdet i feltet til høyre (punycode).
4) Lim inn i feltet for butikkadresse.
5) Lagre, og du er klar!
Hvordan gjør jeg med e-post, f.eks. navn@butikk.no?

Et domene består vanligvis av to deler, nett- og e-postdelen.

• Nettdelen er det som vises når du besøker f.eks. butikk.no.
  • E-postdelen er det som gjør det mulig å ha en e-post som navn@butikk.no och info@butikk.no.

Quickbutik håndterer nettdelen for deg, så snart du har pekt domenet til Quickbutik. Du trenger dermed ikke et webhotell. E-postdelen tilkommer ikke med Quickbutik, men vi anbefaler Google sin fantastiske e-postløsning G-Suite, som du kan lese mer om her, eller bruke domeneleverandørens egne e-postløsning.