Momsfrie kjøp for bedriftskunder innenfor EU er et verktøy som muliggjør momsfritak for bedriftskunder basert på deres momsregistreringsnummer.

Slik fungerer det:

Et spesifikt felt vises i kassen der bedriftskunder fra EU-land kan oppgi MVA-nummeret sitt.

Når et MVA-nummer legges inn, gjennomgår det en valideringsprosess.

For kunder med gyldig MVA-nummer fra et EU-land (unntatt Norge) beregnes ikke MVA i kassen, noe som betyr at kjøpet er MVA-fritt.

Slik aktiverer du funksjonen:

1. Naviger til Innstillinger
  2. Finn deretter Kasse og design > Åpne
  3. Vel her aktiverer du funksjonen Tilby momsfrie kjøp til bedriftskunder innenfor EU
  4. Lagre. Klar!

Godt å vite:

Norske bedrifter er unntatt fra dette systemet og må betale moms selv på kjøp innen Norge. Dette er i samsvar med de nasjonale momsreglene.