I Quickbutik oppretter du fraktalternativene du ønsker å tilby kundene dine, som for eksempel Bring, Postnord, Hent i butikk osv.

Naviger til Kasse > Fraktmetode i ditt kontrollpanel. Her vil du få en oversikt over fraktalternativene du skal tilby kunden dine. Trykk på +Opprett fraktmetode for å legge til et alternativ. Du kan ha flere fraktmetoder med forskjellige kostnader og basert på forskjellige variabler som pris og vekt. Du kan også tilpasse etter land om du leverer til ulike land med ulike priser.

CleanShot 2023-02-23 at 15.45.46

Hvordan oppretter jeg frakt med fast pris?

• Naviger til Kassen > Fraktmetoder i ditt kontrollpanel.
  • Klikk på +Opprett fraktmetode.
  • Legg til tittel, beskrivelse (f.eks. om frakttiden) og hvilke leveringsland fraktmetoden skal vises for.
  • Velg at prisen skal være Fast.
  • Angi Pris.
  • Trykk på Lagre. Fraktmetoden vil nå vises i kassen for kundene dine.

Hvordan oppretter jeg frakt med vektbasert pris?

• Naviger til Kassen > Fraktmetode.
  • Klikk på +Opprett fraktmetode.
  • Legg til tittel, beskrivelse (f.eks. om frakttiden) og hvilke leveringsland fraktmetoden skal vises for.
  • Velg at prisen skal være Vektbasert.
  • Fyll ut maksimal vekt og pris per linje. Her anbefaler vi (ikke krav) at du har maksimal vekt og pris øverst, og deretter legger til mindre vektklasser.
  • Legg til flere vektklasser ved å klikke Legg til maksvekt.
  • Trykk på Lagre! Fraktmetoden vil nå vises i kassen for kundene dine.

Når du skaper en fraktmetode med vektbasert pris må du legge til flere ulike vektklasser. Det er viktig at du dekker alle de ulike vektene som en ordre kan ha.

Bra å vite

• Du kan også stille inn at en fraktmetode skal være kostnadsfri over et visst beløp ved å bruke valget Fraktfritt over beløp.
  • Les mer om hvordan frakt fungerer i Quickbutik her.