Du kan ekspandere salget ditt til flere land og åpne opp for salg til en bredere kundegruppe ved å tilby flere språk i butikken din. Dette er nyttig for deg som vil ta butikken din til et nytt nivå.

Slik legger du til Flere språk:

1. Naviger til Innstillinger og lokaliser funksjonen Flere språk.
  2. Aktiver Flere språk via switch-knappen og klikk på Åpne.
  3. For å legge til og oversette et nytt språk klikker du på +Nytt språk. Velg så språk og valuta. Klikk på Legg til språk.

Slik oversetter du et språk:

1. For å oversette et språk klikker du på den blå knappen til høyre for språket med to hvite piler i en sirkel.
  2. Butikkens tekster er oppdelt i ulike seksjoner. Klikk på en seksjon for å begynne å oversette.
  3. Din oversettelse skriver du i det høyre feltet. Alternativt klikker du på knappen Oversett automatisk, sørg for at oversettelsen blir riktig.

Slik gjør du hvis du ikke kan oversette visse setninger:

Hvis du savner visse felt kan årsaken være at du har lagt til innhold nylig og da må tekstene (oversettelsetaggene) leses inn på nytt.

1. Under Innstillinger > Flere språk klikker du på knappen Innstillinger (tannhjulet) som ligger ved siden av hvert språk.
  2. Under overskriften Oversettelsetagger (avansert) klikker du på Les inn på nytt.
  • For at tekster fra startsidens seksjoner og bunntekstmenyen kan oversettes så krever det at teksten ikke er mer enn 220 tegn for hovedspråket.

Slik fungerer Sidebyggeren med Flere språk:

Hvis orginalen til en side er opprettet med sidebyggeren så må du opprette en helt ny side for det ønskede språket under Sider i kontrollpanelet og deretter koble siden under Flere språk > seksjonen Sider.

Obs! Alle opprettede sider vil vises i den venstre kolonnen og være mulig å koble en oversettelse til fra den høyre kolonnen, selv sidene som er opprettet for et spesifikt språk. Det er bare hovedspråkets side som skal kobles til en oversatt versjon, ikke de oversatte sidene. Koble derfor ikke for eksempel en engelsk side til svensk side hvis du har svensk som hovedspråk. Denne siden skal da ikke ha en tilkoblet oversettelse.

Tips

• Bruk nettleserens søkeverktøy for å finne riktig tagg som du vil oversette. Du vil umiddelbart se et resultat og hvor mange forekomster av den setningen som du skrev som finnes på siden.
    • Trykk ned Ctrl + F på dataens tangentbord om du bruker en PC.
    • Trykk ned ⌘ (Command/cmd) + F om du bruker en Mac.
  • Les om hva som er bra å tenke på når du selger til flere land her.