Shopping på Instagram gjør det mulig å selge litt enklere og smartere, rett i Instagramfeeden. Med et innlegg som inneholder produktkoder på Instagram kan dine følgere enkelt få tilgang til priser, produktdetaljer og knappen Kjøp – uten å måtte forlate innlegget eller Instagram. Perfekt for å øke salget og forenkle kjøpsprosessen for de som liker det de ser.

Du kan lese mer om shopping på Instagram fra den offisielle forklaringen her.

Hva trenger jeg for å komme i gang?

For å komme i gang med shopping på Instagram, må virksomheten godkjennes av Instagram. For å bli godkjent, må du oppfylle følgende:

  1. Firmaet ditt må selge fysiske produkter og oppfylle vilkårene som Instagram har i sin salgsavtale for selgere og handelspolitikk.
  2. Firmaet ditt må konverteres til en firmaprofil.
  3. Bedriftsprofilen din skal være koblet til en Facebook-katalog, der produktene dine finnes. Du kan opprette og administrere dette i Facebook Business Manager eller direkte på firmasiden på Facebook. Quickbutik gir deg muligheten til å lage en komplett Facebook-katalog med alle dine produkter – med en produktfeed som kontinuerlig oppdateres. Lær hvordan du oppretter en produktfeed (katalog) her. 

Når kravene ovenfor er oppfylt, blir alle punkter gjennomgått for å gi deg tilgang til funksjonen. Instagram kunngjør at dette kan ta noen dager, men noen ganger litt lenger tid hvis de trenger å se nærmere på kontoen (f.eks. Hvis du selger noen forskjellige produkter). Når du er godkjent mottar du et varsel fra Instagram, og kan deretter slå på produkttagging via innstillinger – direkte i appen.