En produktfeed til Facebook eller Instagram betyr at du vil selge gjennom dynamiske produktannonser på Facebook eller via produktkoder direkte på Instagram. Produktfeeden inneholder produkter du velger og blir kontinuerlig hentet av Facebook/Instagram for å holde oversikt over ditt produktutvalg- hva som er igjen på lager, bildeendringer, prisendringer osv.

En produktfeed inngår i en katalog hos Facebook under Business Manager. For å skape en produkfeed, oppretter du først en katalog i Facebook Business Manager.

OBS. Facebook krever at du har lagt inn IDen til produktene deres i produktfeeden. Dette gjør du ved å spesifiserer EAN, som brukes som GTIN i Facebook, for alle produktene dine i Quickbutik. Alternativt kan du bruke feltet for Leverandør i Quickbutik som i så fall blir brukt som merkevare på Facebook. Produkter uten noen av disse verdiene/IDene blir avvist av Facebook ved opplasting av produktfeeden.

Slik legger du til en ny katalog.

1. Logg på Business Manager og åpne Innstillinger.
  2. Klikk på Personer og ressurser.
  3. Klikk på Produktkataloger.
  4. Klikk på Legg til en ny produktkatalog og deretter Skap en ny produktkatalog.
  5. Gi produktkatalogen et navn og velg produktene du vil legge til i katalogen.
  6. Trykk Skap produktkatalog.
  7. (Valgfritt, ved behov) Legg til flere brukere
  8. (Valgfritt, ved behov) Marker piksler eller apper du vil koble til katalogen eller trykk Hopp over.
  9. Marker den nye produktkatalogen og trykk Legg til produktfeed.
  10. Skriv inn et valgfritt navn for feeden og valutaen du bruker i butikken.
  11. Velg opplastningstype «Planlagte gjentagende opplastinger».
  12. Skap produktfeeden din og skriv inn linkadressen til Google Shopping-produktfeed som du finner i Quicksbutiks kontrollpanel under Salgskanaler > Google Shopping (ender på gshopping.xml). Det er nemlig denne produktfeeden som også brukes for Facebook/Instagrams produktfeed.
  13. Trykk Lagre og det er klart.

Bruker du dette for Instagram? Da finnes det et liten sak å gjøre: Husk å aktivere den nye produktfeeden under Innstillinger direkte på Instagram-kontoen din. Se hvordan du gjør dette her.