Med funksjonen Digital levering kan du selge digitale produkter, som f.eks. bilder, Zip, PDF eller TXT filer. Filen kan være maks 8 MB. Med prisplan Startup kan du ha maks 100 digitale leveringsfiler lastet opp i butikken. Med prisplan Standard og Pro kan du ha ubegrenset med leveringsfiler.

Når en kunde kjøper et produkt med digital levering får kunden automatisk to e-poster. En leveringsmelding med link for å kunne laste ned et produkt og en ordrebekreftelse.

Slik oppretter du et digitalt produkt:

1. Opprett først produktet ditt som et vanlig produkt under Produkter i kontrollpanelet ditt.
  2. Naviger til Innstillinger  og lokaliser Digital levering.
  3. Aktiver funksjonen med switch-knappen og klikk på Åpne.
  4. Klikk på + Opprett ny digital levering.
  5. I feltet Ved kjøp velger du produktet som du opprettet ved steg 1 ovenfor.
    Hvis produktet har valg & varianter kan du velge den spesifikke varianten under Velg produktvalg for å koble et digitalt produkt til akkurat den varianten.
  6. Klikk på Velg leveringsfil og last opp det digitale produktet som kunden skal laste ned.
  7. Under Instruksjoner / Melding kan du legge til en beskjed spesifikt for dette produktet, som følger med i e-posten som sendes når kunden kjøper produktet.
  8. Under Antall nedlastinger angir du hvor mange ganger kunden kan laste ned filen, for eksempel om du ønsker at filen kan lastes ned 1 gang per kunde.
  9. Lagre og det er klart!

Slik endrer du e-postmeldingen for levering:

1. Naviger til Innstillinger > Digital levering og klikk på Åpne.
  2. Klikk på ikonet for Innstillinger (tannhjulet).
  3. Her kan du endre overskrift og hele e-postmeldingen som sendes når en kunde kjøper et digitalt produkt. Det er taggen {{delivery_message}}  som gjør at beskjeden fra punkt 7 ovenfor kommer med i ordrebekreftelsen.
  4. Klikk på Lagre endringer.

Bra å vite:

Det er også mulig å legge til dine digitale produkter i produktpakker. Ved kjøp av pakken blir det digitale produktet levert via en leveringsmelding som beskrevet ovenfor.

Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke er mulig å legge til digitale produkter med varianter i produktpakken.