Med funksjonen Gavekort kan du tilby kundene dine å kjøpe gavekort med en verdi som deretter kan brukes fritt i butikken.

Slik aktiverer du og skaper et gavekort:

1. Du må først opprette et produkt som skal generere et gavekort. Produktet er det kunden ser i butikken, og prisen på produktet er det som avgjør verdien på gavekortet.
  2. Naviger til Produkter i kontrollpanelet ditt.
  3. Trykk på + Opprett produkt.
  4. Fyll i tittel og pris.
  5. Kryss av i ruten Legg til under Valg & Varianter hvis du vil opprette gavekort med ulike verdier enn en, som f.eks. 300 kr, 400 kr, 500 kr osv.
  6. Angi produktvalget f.eks. Verdi/Pris og deretter varianten i feltet ved siden av f.eks. «300 kr». Trykk på Enter når du ha skrevet inn en variant, deretter skriver du inn en ytterligere variant og trykker på Enter, så opprettes flere varianter.
  7. Trykk på Lagre.
  8. Gå til Innstillinger og aktiver funksjonen Gavekort.
  9. Klikk på Åpne og velg produktet du akkurat har opprettet for å markere og koble det sammen med funksjonen.
  10. Klart. Gavekort (med verdi) opprettes automatisk etter at kjøpet er fullført. Gavekortkoden vil bli sendt med i ordrebekreftelsen til kunden. Gavekort som er opprettet, vil du også kunne finne under Kasse > Rabatter.

Bra å vite

Gavekort er som standard tidsbegrenset til 365 dager fra det tidspunktet kunden har fullført bestillingen. Hvis du ønsker kan du endre gyldighetstiden på et spesifikt aktivt gavekort. Dette gjør du ved å gå til Kasse > Rabatter og deretter velge det aktuelle gavekortet.