Dropshipping betyr at du selger produkter du ikke har på lager selv, men der du har avtaler direkte med leverandører. Disse sørger for at når et salg gjennomføres – så sender de produktet til sluttkunden.

Dropshipping brukes av mange e-handlere i dag og er vanlig. Det er også mange som kombinerer sitt eget lager med dropshipping-produkter for å vise/tilby bredere utvalg i nettbutikken deres. Det er økonomisk, og du trenger ikke å kjøpe mengdevis av produkter med bekymring om at du i det hele tatt vil selge alle produktene du har kjøpt inn. 

Med riktig avtale med leverandører for dropshipping er du derfor bare i posisjon til å optimalisere nettbutikken, kundeservice og markedsføring.

Må du pakke produktene selv?

Nei, alt håndteres av leverandøren inkludert pakking. Det er leverandøren som tar seg av hele leveringsbiten og ved visse tilfeller også returer. 

Slik kan salgsprosessen med dropshipping fungere: 

  1. Kunden bestiller noe i nettbutikken din. Du mottar en bestilling fra en kunde på 100 kr.
  2. Du som butikkeier betaler leverandøren kostnaden, som et vanlig kjøp inkl. frakt. I vårt 100 NOK eksempel kan det være 70 kr leverandøren mottar. 
  3. Bestillingen blir gjennomført hos leverandøren og de sender produktet til kunden din.
  4. Du får et overskudd på 30 kr (i vårt eksempel).

Avtale og tillit

For å komme i gang med dropshipping, trenger du avtaler med leverandører/selskaper som tilbyr dropshipping. Det finnes veldig mange som gjør det, men også en del nisje-bransjer som velger å ikke gjøre det. 

Det er viktig at du stiller krav til din potensielle leverandør, sikrer kvalitet, betingelser som den lengste leveringstiden og i det store og hele bygger et godt forhold til leverandøren. Det er avgjørende for en felles suksess på lang sikt. 

Var dette til hjelp?