Med Vipps kan du tilby kundene dine en enkel og rask betaling. For å aktivere Vipps i din butikk trenger du en bedriftsavtale med Vipps og du trenger Vipps-produktet «Vipps på nett» som Quickbutik har støtte for.

Søk om avtale hos Vipps

1. Opprett bedriftsavtale med Vipps her (alt som trengs er BankID og organisasjonsnummer)
  2. Logg inn med din private BankID, og velg Opprett ny bedriftsavtale
  3. Søke opp organisasjonsnummerer og trykker på Opprett avtale.
  4. Signér avtalen.
  5. Avtalen behandles nå av Vipps.

Bestill Vipps-Produkt

1. Når avtalen er på plass, logg inn i portalen hos Vipps og trykk på Bestill løsning.
  2. Velg løsningen Betaling på nett.
  3. Trykk på Velg under «Integrert betaling».
  4. Fullfør bestillingsprosessen av Vipps på nett:

Steg 1

• Skriv inn navnet til salgsstedet (kan være navnet til nettbutikken)
  • Skriv inn kontonummer.
  • Skriv inn ca. hvor mye du forventer i årlig omsetning via Vipps.

Steg 2

• Velg en kategori fra listen som som passer for bedriften din.
  • Skriv inn en kort beskrivelse over hva du skal selge via løsningen.
  • Huk av for Tjeneste- og produkttyper som skal selges via løsningen hvis relevant. (Du kan la være å huke av for noe hvis urelevant)

Steg 3

• Velg om du har nettside, eller en testside.
  • Legg inn URL-lenken til nettbutikken din.
  • Under  Hvem skal implementere løsningen velger du Vi får teknisk hjelp fra en ekstern leverandør.
  • Velg Quikkbutik under Implementerings-leverandør.
  • Velg prispakken som gjelder for deg (baseres på din prisplan hos Quickbutik)
    • Pris 1 = Prisplan Startup
    • Pris 2 = Prisplan Standard
    • Pris 3 = Prisplan Pro
  • Huk av for bekreftelsen.
  • Trykk på Bestill løsning.

Når løsningen er klar og du har fått ditt MSN-nummer kan du aktivere Vipps i din Quickbutik.

Aktiver i Quickbutik:

1. Logg inn i Quickbutik og navigerer til Kasse > Betalingsmetoder.
  2. Lokaliser Vipps betalingsmetode, trykk på Aktiver og Ja, angi MSN. (Har du ingen avtale ennå trykker du på Nei, register et konto hos Vipps her.)
  3. Angi ditt MSN-nummer.
  4. Trykk på Aktiver.
  5. Ferdig. Vipps på nett er nå tilgjengelig i kassen din.

Bra å vite

• For å få godkjent Vipps-avtale må du ha kjøpsvilkår tilgjengelig i butikken din. Dette oppretter du under Sider > Opprett side i Quickbutik. Vel malen «Om kjøp og returer». Vipps har flere krav til innhold ved opprettelse av avtale. Du finner en oversikt her.
  • Vipps har kun støtte for norsk valuta.
  • Når kunden gjennomfører et kjøp reserveres beløpet, når du markerer ordren som sendt dras pengene fra konto. Kunden kan se status for betaling i Vipps appen.
  • Refusjon håndteres direkte i kontrollpanelet i din Quickbutik.
  • Har du en bedriftsavtale fra tidligere må du søke om nytt Vipps-produkt (Vipps på nett) og legge til Quickbutik som partner før du aktiverer i Quickbutik.

Valg av prispakke:

Når du søker om Vipps må du velge hvilken pakkepris som skal gjelde for din avtale. Denne avhenger av hvilken prisplan du har hos Quickbutik:

• Pris 1 – Prisplan Startup 2,99%
  • Pris 2 – Prisplan Standard 2,49%
  • Pris 3 – Prisplan Pro 1,99%