I nettbutikken din kan du bruke det fraktselskapet du ønsker og du kan bruke flere samtidig. For at kassen skal fungere må du ha minst en fraktmetode aktivert. Fraktmetodene du oppretter er ikke  direkte koblet til noen fraktleverandør eller transportør, men er synlige for dine kunder og er der for at du skal kunne håndtere frakten fra ditt kontrollpanel.

Opprett fraktmetode

Du kan bruke fraktmetoder med både vektbaserte priser og faste priser. Se hvordan disse skapes her.

Vil du tilby gratis frakt stiller du inn Fraktfritt i butikken. Du som butikkeier må da stå for kostnaden for dette ettersom transportøren du velger kommer til å ta en kostnad fra deg som sender varen.

Frakt til flere land

De landene du vil levere til legger du til når du håndterer fraktmetoden. Har du ulike kostnader avhengig av land kan du opprette fraktmetoder basert på land. Funksjoner som er fordelaktige ved salg til flere land er Flere språk, Valutakalkulator og Egne vekselkurser (fra prisplan Standard).

Fraktavtale

Quickbutik tilbyr ingen fraktavtale, dette er noe hver butikk oppretter selv med fraktselskapene man er interessert i. For å sende flere pakker med en viss fraktleverandør trengs en fraktavtale. En fraktavtale er en avtale mellom deg som butikkeier og et fraktselskap. Du kan lese mer om hvordan man skaffer en fraktavtale her.

Automatisert frakt

Tiden det tar fra en bestilling er mottatt til bestillingen er sendt er i dag undervurdert av mange. For å gjøre det enklere for deg har vi integrasjoner som lar deg automatisere og gjøre frakt mindre tidskrevende. Vi har integrasjoner mot Shipmondo (fra prisplan Standard) og nShift (fra prisplan Pro) som underletter håndteringen av frakt.

Fraktseddel

En fraktseddel er et dokument som innholder detaljer og instruksjoner om transportøren av en forsendelse. Har du kobling til nShift eller Shipmondo kan du skrive ut fraktsedler direkte via Quickbutik. Ellers skriver du ut fraktsedlene hos den frakttjenesten du bruker som f.eks DHL, Bring eller Postnord.

Pakkseddel

Pakkseddel er et dokument for mottakeren som spesifiserer hva pakken inneholder. Når man så åpner pakken kan man foreta en avstemning med pakkseddelen. I Quickbutik har du tilgang til en standard pakkseddel som du kan skrive ut for hver ordre. Dette gjør du inne i orderen via ikonet med en skriver. Vil du, kan du skreddersy pakkseddelen og du kan lese mer om det her (fra prisplan Standard). 

Var dette til hjelp?