Inkludert i:

Med funksjonen Kundegrupper kan du enkelt tilby spesifikke rabatter ekslusivt til visse kundegrupper. Når en kunde som tilhører en viss kundegruppe logger inn i butikken med innloggingskontoen sin, kan de få tilgang til rabatter som ikke er tilgjengelig for øvrige kunder. En bra løsning for deg som for eksempel vil opprette kampanjer spesifikt for forhandlere, B2B-kunder eller for deg som driver en kundeklubb.

Slik legger du til en rabatt spesifikt for en kundegruppe:

  1. Opprett rabatter via Kasse > Rabatter > Opprett rabatt med relevant informasjon mm. og klikk på switch-knappen slik at den blir grå/hvit. Rabatten er nå skjult.
  2. Naviger til Innstillinger > Kundegrupper. 
  3. I oversikten finner du seks ikoner for hver kundegruppe. Klikk på Antall aktiverte rabatter spesifikt for denne kundegruppen. 
  4. Du kommer nå til en oversikt over rabatter som er synlig for den valgte kundegruppen.
  5. Velg den aktuelle rabatten og klikk på Aktiver for kundegruppe. Observer at kun skjulte rabatter kan aktiveres for en spesifikk kundegruppe.
  6. Klart! Rabatten er kun synlig for den spesifikke kundegruppen.

Hvordan ekskluderer jeg kundegrupper fra en rabatt/kampanje?

Har du opprettet en rabatt som du ikke vil at kundegruppene skal ha tilgang til? Da kan du ekskludere kundegrupper fra rabatten. Noe som kan være nyttig hvis du allerede har lagt til en prisreduksjon for en kundegruppe.

Slik ekskluderer du en kundegruppe fra en spesifikk rabatt:

  1. Naviger til Innstillinger > Kundegrupper. 
  2. Naviger til Kasse > Rabatter og velg endre på den aktuelle rabatten.
  3. Klikk på Ekskluder kundegrupper under valgfrie regler og i ruten som deretter vises kan du velge den spesifikke kundegruppen du vil ekskludere fra rabatten. 
  4. Klart! Kundegruppen er nå ekskludert fra rabatten.

Bra å vite:

Rabatter beregnet for spesifikke kundegrupper kan ikke vises som nedsatt pris direkte i butikken. Rabatten gjelder ved kassen. Det er derfor bra å informere kundegruppen om dette.

Var dette til hjelp?