Ønsker du å teste hvordan ordreprosessen fungerer i butikken og kontrollpanelet, kan du legge inn en testbestilling. Dette er mulig ved å bruke en testbetalingsmetode som ikke er knyttet til en ekte betalingsmetode. Du kan da se hvordan kundene dine opplever kjøpsprosessen i butikken og hvordan det vil se ut i kontrollpanelet ditt når du mottar en eller flere ordre.

En testbetalingsmetode opprettes automatisk når du starter en butikk som du kan bruke for en testbestilling. Du kan også opprette en testbetalingsmetode i butikken ved å legge til din egen betalingsmetode og angi «Test» til tittel. Plattformen merker da at dette er for testbetalinger.

Slik gjør du:

  1. Sørg for at du har en fraktmetode, produkter og at testbetalingsmetoden er tilgjengelig i butikken.
  2. Naviger til Se butikken din via ikonet som representerer en butikk i kontrollpanelet eller ved å skrive inn domene din, f.eks. minbutik.com i et nytt nettleservindu.
  3. Legg produkter i butikkens handlekurv, gå videre til kassen, angi opplysningene dine og gjennomfør ordren ved å velge betalingsmetoden «TEST: bruk for testordre». 
  4. I butikkens kontrollpanel under Ordrer ser du nå testordren som er markert med et gult ikon:
  5. Se hvordan det fungerer ved å prøv deg frem. Du kan markere ordren som levert, redigere, avbryte og se hvordan det ser ut når du får en ordentlig ordre.
  6. Når du er ferdig med å teste kan du ta bort betalingsmetoden under Kasse > Betalingsmetoder. Samtlige testordrer vil samtidig fjernes automatisk.

Bra å vite:

  • For å gjennomføre en ordre via testbetalingsmetoden krever det også at du har produkter og fraktmetode tilgjengelig i butikken.
  • Testordren som gjennomføres via testbetalingsmetoden er fiktive og fjernes automatisk når testbetalingsmetoden fjernes. Du kan også fjerne testordren manuelt under Håndter ordre. 
  • Ordren som gjennomføres med andre betalingsmetoder enn testbetalingsmetoden kan ikke slettes.

Var dette til hjelp?