Er du klar til å ekspandere og begynne å selge i andre land så har vi samlet nyttig informasjon som kan være bra å vite om du vil selge til andre land.

Betalingsmetoder

Dessverre fungerer ikke alle betalingsmetoder for internasjonale betalinger. Betalingsmetoder som derimot godkjenner utenlandske betalinger er Stripe, Paypal og Klarna Global.

Disse betalingsmetodene kan søkes gjennom oss. For å bruke og aktivere disse, må du navigere til Kasse > Betalingsmetoder i kontrollpanelet og deretter trykke på Aktiver for betalingsmetoden du ønsker å aktivere. Følg deretter instruksjonene du mottar. Her kan du lese mer om søknadsprosessen for Klarna

Vær oppmerksom på at hvis du ønsker å tilby hele Klarna Checkout (faktura, delbetaling osv.) til internasjonale kunder må du ha Prisplan Standard eller Pro ettersom du må ha funksjonen Egne Vekselkurser aktivert i butikken din. Kundene kan selvfølgelig betale via Klarna fortsatt, men bare med kortbetaling ikke med faktura.

Fraktmetoder

Fraktmetoder opprettes som vanlig i butikken. De landene du vil levere til legger du til for den fraktmetoden det skal gjelde for. Har du ulike kostnader avhengig av land oppretter du ulike fraktmetoder for dette. Her kan du lese om hvordan du oppretter fraktmetoder i butikken. Har du en fraktavtale allerede så kan det være lurt å se over dette. Skal du opprette en fraktavtale kan du lese om dette her.

Valutakalkulator/Egne vekselskurs

I Prisplan Standard og Pro får du muligheten til å aktivere funksjonen Valutakalkulator som lar kundene dine produktpriser i en annen valuta. For å aktivere dette, gå til Innstillinger i kontrollpanelet og aktiver Valutakalkulatoren. Du kan deretter trykke på Åpne og velge hvilke valutaer du vil vise i butikken din og angi dine egne valutakurser, det vil si at du kan velge hvor mye 1 NOK som skal motsvare de forskjellige valutaene. Du må da aktivere knappen Aktiver egne valutakurser. Hvis du vil bruke Klarna Global og tilby hele Klarna Checkout som betalingsmetode for internasjonale betalinger, er det krav om å bruke egne valutakurser.

Flere Språk

Noe som du kan underlette når du ønsker å begynne å selge til andre lang er å oversette butikken til de språkene som du ønsker å selge til, alternativt tilby butikken din på engelsk. Dette gjør at flere kan ta del av informasjonen på siden din og forstå hva du faktisk selger samt lese detaljer om produktene dine. Her kan du lese mer om hvordan du skaper flere språk i butikken din. Noter at dette er en funksjon som inngår i prisplan Standard og Pro.

Eget domene for respektive språk

Når du legger til nye språk i butikken din så vil språkene legge seg som en kopi av butikken, med det nye språket som du har oversatt. For å underlette for kundene dine å huske butikkadressen din kan det være en fordel å ikke ha flere ulike domener.

Hvis du vil at de internasjonale kundene dine automatisk skal lande på riktig språk når de skriver inn en bestemt nettadresse, så kan du kjøpe et domenet fra domeneleverandøren din og peke til oss. Les om hvordan du gjør dette her.