Favicon er det lille ikonet du kan se i nettleservinduet, og som endres avhengig av hvilken side du besøker. Hvis du bokmerker et nettsted, vil du også se favorittene og navnet på nettstedet. Vanligvis brukes firmalogoen som favicon, noe som skaper et mer profesjonelt inntrykk på de besøkende.

I noen butikktemaer kan du legge til et favicon direkte via Tema> Tilpass tema> Generelt > Last opp Favicon, men ikke alle temaene har denne innstillingen. Hvis du bruker et tema i butikken som ikke har denne innstillingen, følger du disse trinnene:

1. Gå til Innstillinger > Mediefiler.
  2. Last opp bildet du ønsker som favicon ved å trykke på +Velg fil deretter Last opp.
  3. Bildet ditt vil nå bli lagt til listen over mediefiler. Du kan også se en lenke for bildet, kopiere lenken og lagre den til senere.
  4. Gå til Innstillinger> Egne skripter
  5. I det øverste tekstfeltet (Egne scripts i kildekoden – head) limer du inn denne koden:
    <link rel="icon" type="image/png" href="">
  6. Lim inn lenken for bildet du ønsker som favoritt mellom de to siste “” i koden (etter href =)
  7. Lagre og det skal nå være klart.

Har du ikke en favicon?

Ved hjelp av disse gratis tjenestene kan du enkelt lage din egen favoritt: