Google Tag Manager (GMT) er et verktøy for å legge inn ulike sporingsskripter i butikken din. I stedet for å legge inn skriptet manuelt under Egne skripter i butikken kan du samle alle på et sted i Google Tag Manager. Med GTM kan du enkelt legge til tagger fra ulike tjenester som vi ikke har direkteintegrasjoner til og lese inn disse på samtlige sider i butikken.

Slik aktiverer du GTM i butikken:

1. Logg inn på din Google Tag Manager konto her.
  2. I oversikten ser du ditt beholdernavn/container name. I kolonnen Beholder-ID /container-id kopierer du hele koden som begynner med GTM- XXXXXX (inkludert GTM).
  3. I Quickbutik navigerer du til Innstillinger > Måling & sporing og klikker på Åpne.
  4. I feltet Google Tag Manager ID limer du inn din ID som du har kopiert.
  5. Klikk på Lagre.

Bra å vite:

Hvis du bruker våre direkte integrasjoner som Google Analytics eller Facebook Pixel så er det viktig at du ikke aktiverer disse i Google Tag Manager da våre direkte integrasjoner er mer nøyaktige og sender mer informasjon. Har du det aktivt to steder kan det føre til at det sendes dubletter til Google Analytics/Facebook eller at skriptet ikke lastes inn riktig.