Google Tag Manager (GMT) er et verktøy for å legge inn ulike sporingsskripter. I stedet for å legge inn skriptet manuelt under Egne skripter i butikken kan du samle alle på et sted i Google Tag Manager. Med GTM kan du enkelt legge til tagger fra ulike tjenester som vi ikke har direkteintegrasjoner til og lese inn disse på samtlige sider i butikken.

Slik aktiverer du GTM i butikken:

1. Logg inn på din Google Tag Manager konto her.
  2. I oversikten ser du din kodebit/ container name. I kolonnen kodebit /container ID kopierer du hele koden som begynner med GTM- XXXXXX (inklusive GTM).
  3. I Quickbutik navigerer du til Innstillinger > Måling & sporing og klikker på Åpne.
  4. I feltet Google Tag Manager ID limer du inn din ID som du har kopiert.
  5. Klikk på Lagre.

Bra å vite:

Hvis du bruker våre direkte integrasjoner som Google Analytics eller Facebook Pixel så er det viktig at du ikke aktiverer disse i Google Tag Manager da våre direkte integrasjoner mer mer nøyaktige og sender mer informasjon. Har du det aktivt to steder kan det føre til at duplikater sendes til Google Analytics/Facebook eller at skriptet ikke lastes inn riktig.