Med Quickbutik inngår funksjonalitet for å be om samtykke om bruk av Cookies og det er i samsvar med GDPR-loven.

Som eier av en nettside har du et ansvar om å informere samt be om samtykke av innsamlingen av besøkendes data.

Slik aktiverer du et Cookie-varsel:

1. Naviger til Innstillinger > Generelt i kontrollpanelet.
  2. Kryss av for Aktivere Cookie-varsel
  3. Skriv inn beskjeden om Cookie (tittel og tekst)
  4. Velg hvordan besøkendes opplevelse skal være (tvunget eller overbevisende)
  5. Velg besøkendes mulige valg i varselet.
  6. Om du har valgt innstillinger, velg hvilke innstillinger du ønsker å tilby.
    Aktiver Markedsføring om du har cookies i markedsføringsformål, for eksempel Facebook Pixel. Den besøkende vil da ha muligheten til å velge bort Markedsføring i sine Cookies innstillinger, men kan fortsatt handle som vanlig i butikken.
  7. Velg om du vil ha en lys eller mørk versjon av Cookie-varselet.
  8. Klikk på Lagre.

Når du har aktivert varselet vises det for alle besøkere til nettbutikken din. Klikker man bort Cookie-varselet så vises det ikke igjen om man besøker nettbutikken på en stund fremover. Dette kan imidlertid variere avhengig av besøkendes innstillinger for cookies nettleseren sin.

Hvordan endrer jeg egne Scripts i butikken?

Innebygde funksjoner som Quickbutik leverer, som f.eks. Facebook Pixel og Google Analytics, er anpasset og følger den besøkendes Cookie innstillinger automatisk. Bruker du egne Scripts eller endringer i kildekoden må du sørge for at du ikke samler inn andre data som du ikke har bedt om.

Bruker du funksjonen Egne Scripts eller Tilgang til kildekode og har lagt til Scripts som samler inn data, kan du tilpasse disse scriptene slik at de kun kjøres om du har fått samtykke til det. Les mer om hvordan du gjør dette her.