Bruker du Stripe og føler det savnes grunnlag for utbetalingene? Her har du en instruksjon i hvordan du enkelt kan lage riktig regnskapsdokumentasjon fra Stripe.

1. Logg inn på Stripe.
  2. Velg Payouts fra venstre meny
  3. Klikk deretter på fanen Payouts.
  4. Klikk på Filter, velg Date og is between. Angi ønsket datointervall og klikk på Done.

Når rapporten er lastet inn klikker du på Export-knappen i øverste høyre hjørne. Åpne filen, velg Lagre som og skriv inn riktig filnavn, f.eks. Stripe utbetalinger 170901-170930, klikk på lagre og godta spørsmålet om du vil lagre. Følg deretter instruksjonene nedenfor:

Steg 1; Formater rapporten

1. Åpne excelfieln som du har lastet ned

2. Marker kolonne A

3. Velg fliken Data i excel

4. Velg tekst i Kolonner

5. Velg Avgrensede felt, klikk Neste

6. Velg Tabb og Komma, klikk på neste

7. Velg Generelt, klikk på fullfør

8. Klart! Nå er filens informasjon oppdelt i kolonner. Glem ikke lagre filen.

Steg 2; Skap regnskapsdokumenter

1. Fjern alle kolonnene som ikke er nødvendige for regnskap. Lagre kolonnenumrene Arraival date, Total brutto, Total gebyr og Total netto.
  2. Bruk autosum i excel for å summere verdien i hver kolonne nederst i hver kolonne.

3. Velg alle beløpene og formatér beløpene til SEK med to desimaler.

4. Klart! Lagre filen och skriv ut.

5. Bukk av betalingene på kontoutskriften og du er klar.