Hvis du ønsker å holde butikken din midlertidig stengt på grunn av for eksempel ferier, er det en rekke tiltak du kan gjøre. Vår anbefaling er at du kommuniserer tydelig til dine besøkende hvorfor butikken er stengt, hvor lenge den er stengt og hvordan det kan påvirke butikkens leveringstider.  Utover det kan du sette butikken i privat modus.

Informer om det i butikken – anbefales

Vi anbefaler at du fortsetter å holde butikken åpen samtidig som du tydelig kommuniserer at butikken er feriestengt. Annen nyttig informasjon du kan dele er hvordan det kan påvirke kundenes bestillinger, når du planlegger å gjenåpne og hvordan kundene dine kan kontakte deg hvis de har spørsmål. På denne måten kan du fortsette å drive trafikk til butikken, motta bestillinger og påvirke butikkens SEO på en positiv måte.

Dette kan gjøres på forskjellige måter. Du kan for eksempel trekke kundenes oppmerksomhet direkte via butikkens startside ved å legge til en ny seksjon. Til dette kan du bruke seksjoner som «Tekst og bilde side om side», «Tittel» og «Egen seksjon». Når kunder besøker butikken din, kan de umiddelbart se at butikken er midlertidig stengt, en bra måte å fortsette å drive trafikk.

I tillegg kan du legge til en tekstboks i kassen. Dette er en tekst som dukker opp når kunder går til kassen i butikken din. Her kan du informere kunden om at du har feriestengt og hvordan dette kan påvirke bestillingen deres. For å gjøre dette, naviger til Innstillinger> Kasse og utforming og skriv inn ønsket tekst i tekstfeltet under fritekst. En god måte for deg som ønsker å fortsette å motta bestillinger mens du er på ferie.

Hvis du har prisplan Standard eller Pro, kan funksjonene Notater og Popupvinduer være nyttige. Med disse funksjonene kan du gjøre kundene oppmerksomme på at du holder feriestengt samtidig som du driver trafikk til butikken og er åpen for å motta bestillinger på en effektiv måte.

Sett butikken i Privat-modus

Hvis du i stedet vil holde butikken stengt for besøkende, kan du sette butikken i Privat-modus. Å sette butikken din i privat modus betyr at ingen besøkende har tilgang til butikken din. Det er bare du kan se den og navigere rundt i butikken.

Bra å vite

Dersom du velger å sette butikken din i Privat-modus er det viktig at du husker på at dette kan påvirke butikkens rangering i søkemotorer negativt da indeksering skjer fortløpende. I mellomtiden vil du heller ikke kunne drive trafikk til butikken eller motta bestillinger.

Var dette til hjelp?