Popup-vinduer kan brukes til å dra besøkendes oppmerksomhet til f.eks. informasjon om en pågående kampanje eller annen viktig melding. Du kan også bruke popup-vinduer for å oppmuntre besøkende til å abonnere på nyhetsbrev.

Slik gjør du:

1. Naviger til Innstillinger > Popupvinduer.
  2. Trykk på Åpne og + Lag popup.
  3. Angi overskrift som skal vises i popupen.
  4. Skriv deretter inn beskjeden som skal vises i popupvinduet.

Innstillinger for popup:

Aktiver mål
For å lage en interaktiv popup kan du velge Aktiver mål. I så fall kan du velge mellom Abonner på nyhetsbrev eller Knappetrykk, avhengig av hva du vil oppnå med popup-en. Hvis du heller vil ha en vanlig tekstpopup lar du denne være deaktivert. Nedenfor finner du innstillingene for Aktiver mål:

Abonner på nyhetsbrev
Velg dette alternativet for å bruke popupen til å oppmuntre besøkende til å abonnere på nyhetsbrevet. Dette alternativet bruker innstillingene du har angitt for nyhetsbrevtjenesten din under Innstillinger > Nyhetsbrev.

Knappetrykk
Velg dette alternativet for å lage en popup der besøkende kan klikke på en knapp for å se tilleggsinformasjon, f.eks. klikke på knappen for å vise en skjult rabattkode.

Knappetekst
Teksten som skal vises på knappen. F.eks. Abonner eller Vis.

Melding etter at målet er nådd.
Her legger du inn meldingen til besøkende som har klikket på knappen i popup-en. Kan eksempelvis brukes til å takke dem for at de abonnerer på nyhetsbrevet eller for å vise en rabattkode eller lignende.

Hvem skal popupen vises for?

For alle besøkende
Pop-up-en vises for alle besøkende når de kommer til nettbutikken din.

Besøkende som kommer fra en bestemt kilde (…)
Pop-up-en vises for alle besøkende som har fulgt en spesifikk lenke til nettbutikken din. Ideell for kampanjer du har på eksterne nettsteder som Facebook- eller Google Ads- annonsering.

I feltet Kilde oppgir du strengen som identifiserer kilden, f.eks. ?utm_source = facebook. Du spesifiserer også denne parameteren i linken til det eksterne nettstedet som lenker til nettbutikken din, f.eks. www.minbutik.no?utm_source=facebook.

Besøkende som er i ferd med å forlate butikken
Pop-up vises for besøkende når det er i ferd med å forlate butikken og fører musepekeren vekk fra innholdet, eksempelvis mot adressefeltet i nettleseren.

Vises på:

Uavhengig side
Velg dette alternativet for å vise popupen uavhengig av hvilken side besøkende lander på.

Spesifikt Side
Velg dette alternativet hvis popup-en bare skal vises på en bestemt side og angi deretter koblingsadressen til siden under Angi linkadresse. Eksempel:
/ for å vise popup på startsiden
/ url-til-produkt for å vise popup på en produktside (erstatt adressen med produktets URI)

Begrenset tidsperiode

Hvis popup-en bare skal vises under en viss periode kan du stille inn dette her ved å spesifisere både startdato- og tid og sluttdato- og tid. Perfekt for bl.a. tidsbegrensede kampanjer.