Å bli sett og rangert høyt blant Googles søkealternativer er en prosess som tar veldig lang tid.

Å koble butikken din til tjenesten Google Search Console betyr i utgangspunktet at du gir Google beskjed om at butikken din eksisterer og bør være i søkefunksjonen deres. Tjenesten lar deg også opprettholde og måle butikkens plassering på Google, noe som gjør denne tjenesten til et utmerket første steg hvis du vil skape en god plassering i Googles søkefunksjon. Det er helt gratis å koble butikken din til Google Search Console og du kan lese mer om tjenesten her.

Slik kobler du til butikken din:

1. Gå inn på Google Search Console
  2. Trykk på Start nå og velg området Nettadresseprefiks.Her skriver du inn den fullstendige nettadressen din (inkludert http / https). Klikk på Fortsett.
  3. Velg deretter alternativet HTML-tagg som sertifiseringsområde. Du vil få en kodebit, en såkalt meta-tagg som du kopierer.
  4. Naviger til Quickbutiks kontrollpanel. Lim inn metakoden under Innstillinger > Egne skripter > Egne skripter i kildekoden (head). Trykk deretter Lagre endringer.
  5. Gå tllbake til Google Search Console og trykk på Bekreft.
  6. Ferdig.

Bra å vite

For at butikken kan kobles til Google Search Console må butikken din være live. Du må altså deaktivere privat-modus så butikken din tilgjengelig for besøkende. Dette gjør du under Innstillinger > Privat-modus.