Ja det er mulig! Du må bare kontakte oss via Chatten i kontrollpanelet ditt- så aktiverer vi muligheten for deg.

Funksjonen er deaktivert som standard ettersom det ikke lenger har noen større innflytelse for søkemotoroptimalisering rundt det å ha produktbilder med nøkkelord i filnavnene. Grunnen til dette er at søkemotorer har avansert alt mer i hvordan de skal lese av en side og relaterer derfor bilde og tekst sammen med kontekst/relevanse ut ifra de nøkkelordene som brukere søker etter.

I stedet, har det derfor blitt mye viktigere for søkemotorer å vite hvor på siden bildet finnes og i hvilken kontekst. Hvilke tekster/overskrifter (produktsider) finnes rundt og deretter ha Alt-tekst for produktbilde som er relatert til hva bildet inneholder- så har man gjort en del optimering for søkemotorene.

Alt-tekst er en kort beskrivelse av bilde og kan stilles inn for hvert produktbilde i butikken din gjennom å gå til Produkter > Endre > Markere et bilde og klikk på ?-tegnet. Her finnes et felt for å fylle i en kort beskrivelse for bilde.