Inkludert i:

Fra prisplan Pro har du tilgang til funksjonen Produktimport der du selv kan importere produktene dine til butikken. Du kan også oppdatere eksisterende produkter. For at det skal være mulig å importere filen din, må den være i CSV-format (komma-separerte verdier) samt UTF-8 eller ISO-14.

Slik gjør du:

1. Gå til Innstillinger i kontrollpanelet og lokaliser Produktimport.
  2. Klikk på switch-knappen for å aktivere og deretter Åpne. Her ser du en oversikt over de 3 siste importene dine, og du kan begynne på en ny.
  3. Velg Standard (CSV-fil) hvis du bruker Quickbutik filformat eller Annen plattform hvis du vil importere fra en annen plattform.
  4. Velg fil som skal importeres og om produkter skal opprettes eller om du skal oppdatere eksisterende.
  5. Velg om du vil importere bilder, kategorier, opprette menypunkter for kategoriene, legge til moms, og om du vil importere og opprette 301-videresendinger for URL-ene dine. Gå videre når du har gått igjennom valgene.
  6. Under neste steg skal du matche og koble feltene med ulike kolonner som finnes i filen. For eksempel så kobler du feltet Art.nr med kolonnen som motsvarer produktenes artikkelnummer i filen din. Når du har koblet samtlige kolonner i filen med feltene, trykk på Forhåndsvis import.
  7. Under forhåndsvisningen kan du granske endringene fra importen. Du ser om et produkt opprettes eller oppdateres og hva som kommer til å skapes/oppdateres på produktet.
  8. Etter granskningen klikk på Bekreft import.
  9. Klart! Du kan følge statusen på importen under oversikten. Når importen er ferdig finner du deretter produktene under Produkter i kontrollpanelet ditt.

Bra å vite:

• Du har gratis tilgang til Produktimporten i prøveperioden.
  • Du kan se våre eksempelfiler her uten varianter og her med varianter.
  • For å opprette en ny produkt må det være en identifikator for produktet i filen, enten Product_id eller SKU.
  • Det er mulig å importere produkter med og uten varianter i samme fil, se på våre eksempelfiler ovenfor for å se hvordan du strukturerer importfilen din.
  • For å importere en produkts lagerbeholdning som ubegrenset, la cellen i kolonnen qty være tom. Innstillingen Ubegrenset aktiveres da og er merket for produktet i dens innstillinger.
  • Du kan importere bilder til produktene dine, bildet må være lastet opp i en åpen bildebank (eller lignende) på nettet for at dette skal være mulig. Legg til den spesifikke lenkeadressen til bildet i kolonnen Images, hvis du vil laste opp flere bilder til samme produkt, legg de forskjellige bilde-lenkene til i samme celle og separer dem med et komma.
  • Når du oppdaterer eksisterende produkter, er det tilstrekkelig at filen inneholder identifikatorer for produktene/variantene (Product_ID/Variant_ID) og den kolonnen du vil oppdatere for produktene.