Har du et produkt med f.eks. forskjellige størrelser og farger? Da kan du bruke funksjonen Valg & Varianter, som forenkler for kunden å velge riktig farge og størrelse på produktet? Du kan skape maksimalt tre valg (f.eks. størrelse, farge, materiale) og et ubegrenset antall varianter (f.eks. medium, blå, bomull).

Skape produkt med valg & varianter:
1) Naviger til Produkter i ditt kontrollpanel
2) Klikk + Opprett produkt.
3) Angi tittel og pris.
4) Merk av for Legg til under «Valg & Varianter».
5) Angi produktvalget f.eks. «Farge» og deretter varianten i feltet ved siden av (f.eks. Blå). Om du skal ha flere varianter, trykker du på Enter etter at du angitt en variant, og deretter legger inn en annen variant og trykker på Enter igjen, og så opprettes flere varianter.
6) Klikk på «+ Nytt produktvalg» hvis du ønsker flere produktvalg (f.eks. om du vil ha størrelse alternativ).
Har du allerede et produkt med valg og varianter, men vil legge til flere? Slik oppretter du flere valg & varianter for et eksisterende produkt:

• Naviger til Produkter i ditt kontrollpanel
  • Klikk Rediger for produktet som du ønsker ha flere valg og varianter for.
  • Under dine valg og varianter finnes knappen Håndter Produktvalg. Klikk på denne.
  • Under Oprett nytt produktvalg angir du Valg du vil ha, og til høyre for denne angir produktvalget.
  • Klikk Lagre, og du har nå opprettet et nytt Produktvalg for produktet.

Jeg har allerede et produkt med valg og varianter, men vil legge til flere varianter til valgene mine. Må jeg opprette alle disse koblingene manuelt?

Nei, det trenger du ikke. Om produktet er f.eks. er en genser som plutselig fått ny farge, og du vil legge til den nye fargevarianten samt automatisk koble alle størrelser, gjør du følgende:

• Klikk på knappen Opprett Ny Variant
  • Under produktvalget der du vil at nye varianter skal opprettes automatisk i (f.eks. størrelse som i dette tilfellet), klikker du på velg: alt som du finner under produktvalgfeltet (størrelse).
  • Nå ser du at ditt andre produktvalg har et stort felt under seg, og der kan du skrive inn din nye variant (f.eks. den nye fargen) og angi pris. Deretter klikker du
  • Klart! Nå er den nye produktvarianten (farg) opprettet som en variant med alle kombinasjonene av varianter som finnes i det andre produktvalget (størrelser!).