Når du har aktivert koblingen kan du velge hvordan synkroniseringen skal fungere. Avhengig av hvilken som passer deg best så kan du velge mellom at nye bestillinger lagres automatisk hos Shipmondo, eller at du gjør det manuelt på hver ordre.

Slik stiller du inn så ordrene synkroniseres automatisk:

1. Naviger til Innstillinger > Fraktbestillinger via Shipmondo.
  2. Kryss av i ruten for Send ordrer til Shipmondo automatisk.
  3. Klikk på Lagre endringer.
  4. Klart. Nye ordrer sendes automatisk over til Shipmondo der du enkelt kan skrive ut fraktsedler.

Slik stiller du inn for at du sender ordrene dine inn manuelt:

1. Naviger til Ordrer og velg den ordren du ønsker å håndtere.
  2. Velg hvilket fraktalternativ du ønsker å bruke og hvilken pakkemal.
  3. Klikk deretter enten på Opprett eller Lagre fraktseddel.

Hva er forskjellen mellom Opprett og Lagre en fraktseddel?

Opprett fraktseddel: Velger du å opprette en fraktseddel så kan du skrive den ut direkte fra butikkens kontrollpanel i Quickbutik. I forbindelse med dette foretas en bestilling hos Shipmondo og betalingen for frakten gjennomføres.

Noter at fraktseddelen må ha PDF (10×19 cm) som utskriftsformat for at fraktseddelen kan  vises i nettleseren (justeres under Shipmondo)

Lagre fraktseddel: Om du velger å lagre fraktseddelen vil ordren sendes over til Shipmondo. Du kan enten lagre en eller flere ordrer om gangen. Etter dette skriver du ut fraktsedlene enkelt fra kontrollpanelet ditt hos Shipmondo.

Pakkemaler

Ved å lage pakkmaler kan du enkelt sende informasjon om forsendelsens vekt og størrelse når du skriver ut fraktsedler direkte fra butikken. Du kan opprette flere ulike pakkemaler som du enkelt kan velge mellom inne på ordrene dine.

Slik gjør du for å skape en pakkemal:

1. Naviger til Innstillinger > Fraktbestillinger via Shipmondo
  2. Klikk på Opprett ny pakkemal.
  3. Fyll i feltet for bredde, høyde, lengde og vekt.
  4. Klikk på Lagre endringer.
  5. Klart! Nå har du også mulighet til å velge om pakemalen skal være forhåndsvalgt inne på ordrene dine.

Fraktalternativ for spesifikke land

For å optimalisere håndteringen av fraktsedler kan du stille inn forhåndsvalgte fraktalternativ på land i koblingen. Det alternativet du velger er da forhåndsvalgt inne på ordren når det er på tide å skrive ut.

1. Naviger til Innstillinger > Fraktbestillinger via Shipmondo
  2. Under overskriften Fraktinnstillinger ønsket fraktalternativ for respektive mottakerland.
  3. Lagre endringer og det er klart.