Hvordan legger jeg til kundegrupper som f.eks forhandlere?

Med funksjonen «Kundegruppe» kan du opprette forskjellige grupper med spesialtilpassede priser for dine kunder. En nyttig funksjon hvis du f.eks selger både til private kunder og forhandlere eller hvis du ønsker å opprette en kundeklubb med gunstige tilbud.

Du aktiverer Kundegrupper i dine innstillinger. Deretter gjør du:

1. Naviger til Kunderegister i kontrollpanelet.
  2. Klikk på «Kundegrupper» -knappen og deretter på «+Skap kundegruppe».
  3. Skriv inn et navn på kundegruppen din og eventuelt en beskrivelse for å forenkle håndteringen.
  4. Legg kunder til i gruppen på en av tre måter:
    1. Klikk på kundeikonet i listen over kundegrupper.
    2. Ved å klikke på redigeringsikonet for kundegruppen og deretter på kundeikonet.
    3. I fanen for kunderegisteret klikker du på en kunde og deretter «+legg til i kundegruppe».
  1. Nå er du klar til å tilpasse priser for dine kundegrupper.

Det er to måter å justere prisene for kundegruppene dine. Enten med et generell prisavslag på alle produkter eller på produktnivå. Du kan selvfølgelig kombinere både en generell prisavslag sammen med spesifikke priser på produktnivå. Prisene du angir på produktnivå vil eventuelt overskrive all generell prisreduksjon på produktet.

Om du ønsker å legge til generell prisreduksjon for en kundegruppe følger du disse stegene:

1. Naviger til Kunderegister > Kundegrupper.
  2. Velg Rediger den kundegruppen du ønsker gjøre endringer på.
  3. I feltet Generell prisreduksjon skriver du inn ønsket reduksjon i prosent som du vil skal gjelde for alle produkter i kundegruppen.
  4. Lagre og det er klart.
  1. Gå til Kunderegister > Kundegrupper.
  2. Klikk på produktikonet.
  3. Klikk «+Legg til spesifikke priser».
  4. Endre produktprisen du ønsker direkte i listen og klikk på lagre.
  5. Klikk på «Vis eksisterende priser» for å se gruppens tilpassede priser
  6. Klart.