Når du har aktivert Fraktjakt begynner du med å sende bestillinger til Fraktjakt fra Quickbutik.

Slik gjør du for å sende en ordre til Fraktjakt fra Quickbutik:

1. Naviger til Ordrer i ditt kontrollpanel.
  2. Trykk på ordren du ønsker å sende over til Fraktjakt.
  3. Under kundens informasjon finner du en knapp som heter Skapa fraktbokning (fraktjakt).

4. Klikk og det er klart! Du vil nå bli vist til Fraktjakt og der orderen du akkurat har sendt over.

Hva skjer nå?

Oftest vil samtlige ordrer som sendes til Fraktjakt fra Quickbutik bli “auto-behandlet”. Det innebærer at fraktjakt sitt system automatisk regner på og tar frem riktig frakttjeneste. Det eneste du må gjøre herfra er å betale og gjennomføre fraktbestillingen i fraktjakt sin egne kasse.

Hvis fraktbestillingen din må behandles manuellt

Dog kan det enkelte tilfellet savne viss informasjon som fraktjakt trenger for å regne pris og utføre automatikken. Da må man behandle frakten manuelt gjennom følgende:

1. I kontrollpanelet ditt hos Fraktjakt, klikk på Mine sider. Trykk på Behandle for bestillingen som vises her.
  2. Granske informasjonen som står for Bruker og Mottaker av bestillingen.
  3. I Fraktdetaljer kan du velge å enten velge en pakkemal med de forhåndsinnstilte pakkestørrelsene, eller så kan du angi din egen informasjon om vekt, høyde, lengde og bredde på forsendelsen. Du kan også velge hva slags emballasje du har.
  4. Trykk på Beregn pris og du vil få en liste på de fraktleverandørene som du kan velge for akkurat denne bestillingen, samt prisen for forsendelsen. Når du har bestemt deg for en, trykker du på Velg.
  5. Bestillingen din havner nå i handlekurven der du kan se eventuelle instruksjoner fra fraktleverandøren samt velge hvordan du ønsker å betale for frakten og det er klart!

Optimer hva som sendes til Fraktjakt:

Det finnes litt ulike trinn du kan følge for å forenkle prosessen og håndteringen av ordren i Fraktjakt. For å få Fraktjakt sitt system til å “auto-behandle” ordren din så det blir enda færre klikk, er det viktig at Fraktjakt vet hva slags pakke (størrelser) det er og vekten på den. Det kommer derfor noen tips på hvordan du gjør dette i Quickbutik:

1. Angi vekten for produktene dine. Dette vil forenkle håndteringen ved at bestillingens totalvekt automatisk regnes ut direkte når ordren gjennomføres, og overføres deretter til Fraktjakt slik at du slipper å angi vekten der. Har du ikke angitt vekt for produktene dine vil ordren automatisk sendes som 1 kg til Fraktjakt.
  2. Opprett pakkemaler. Naviger til Innstillinger > Automatiser Fraktbrev (fraktjakt) så kan du opprette pakkemaler. Dette innebærer at du kan sette opp en mal for hvor store pakkene dine pleier å være slik at du enkelt kan velge dette for ordrene dine før du kobler ordren til Fraktjakt.
    2.1 Trykk på Opprett ny pakkemal og angi høyden, bredden og lengden som pakken har.
    2.2 Trykk på Lagre og det er klart. Du kan nå ha pakkemalen som forhåndsvalg og velge ved hver ordre – samtidig som du bestiller frakten hos Fraktjakt. Du kan angi så mange pakkemaler du ønsker og velge en pakkemal som er forhåndsvalgt, noe som kan være bra om du for eksempel har en spesifikk størrelse ordre som du sender.